WordPress Manager permite gestionarea site-urilor care utilizeaza WordPress prin interfata Cpanel.
De obicei, WordPress este gestionat prin intermediul tabloului de bord pe care il accesezi folosind un nume de utilizator si o parola. De aici, poti crea continut, poti administra tema si pluginurile, poti adauga sau elimina utilizatori, etc. Cu optiunile noi oferite, wp manager le permite utilizatorilor sa aplice modificari si sa efectueze actualizarile necesare dintr-o singura interfata.
Foloseste wp manager pentru a accesa zona de administrare WordPress
Wp Manager iti permite sa accesezi zona de administrare fara sa mai fii nevoit sa treci prin pagina obisnuita de autentificare. Uneori, WordPress este afectat de erori care te pot impiedica sa accesezi panoul de administrare pentru a-ti gestiona site-ul. In cazul in care blocajul persista, poti folosi fara probleme wp manager. Nu va fi nevoie sa folosesti datele de conectare, cu atat mai putin sa treci prin pagina obisnuita de conectare. Pentru a face acest lucru de pe pagina principala a instrumentului trebuie sa derulezi in jos si sa gasesti instalarea ta de WordPress. Daca tocmai ai instalat WordPress si instalarea ta nu este afisata in wp manager trebuie sa faci click pe Detecteaza site-uri pentru a o cauta.
Gestioneaza instalarea WordPress prin intermediul wp manager
Asa cum poti gestiona diferitele aspecte ale site-ului tau prin intermediului tabloului de bord de administrare WordPress, poti face acest lucru si cu wp manager. Asadar, de pe pagina principala Wp Manager, fa click pe butonul cu trei puncte de langa butonul de conectare la zona de administrare. Se vor afisa o serie de optiuni. Fa click pe optiunea Manage WordPress installation pentru a accesa diferitele functii oferite de wp manager.
Gestioneaza actualizarile WordPress
In prima sectiune a interfetei de gestionare a WordPress ai o prezentare generala a site-ului tau, versiunea WordPress dar, mai presus de toate, ai o zona dedicata gestionarii actualizarilor site-ului WordPress. In privinta actualizarilor, poti alege intre doua optiuni diferite:
- Nu se actualizeaza automat: in cazul in care aceasta optiune este activata, va trebui sa actualizezi WordPress manual, de fiecare data cand se lanseaza o versiune noua.
- Actualizeaza automat la cea mai recenta versiune.
Alege una din optiuni si da click pe butonul ok pentru activare.
Gestioneaza utilizatorii WordPress
In continuare, vei derula mai jos in interfata pana ajungi la fila Users (Utilizatori). In aceasta interfata vei putea gestiona diferitii utilizatori existenti pe site-ul tau. Mai poti, de asemenea, sa adaugi utilizatori noi sau sa ii stergi pe cei deja existenti. Pentru a adauga un utilizator nou trebuie sa faci click pe butonul Add din partea de sus a paginii si sa completezi detaliile utilizatorului pentru a-i crea contul. Pentru a sterge un utilizator existent fa click pe butonul cu trei puncte din partea dreapta dupa care selectezi optiunea Delete (sterge).
Gestioneaza extensiile WordPress cu cu wp manager
Pentru a putea administra plugin-urile folosind wp manager acceseaza fila Plugins. Poti bifa optiunea Actualizati automat pluginurile WordPress daca doresti sa iti actualizezi automat extensiile ori de cate ori se lanseaza versiuni noi.
Mai ai la dispozitie optiunea Activate All pentru a activa toate extensiile de pe site-ul tau deodata sau butonul Deactivate all pentru a le dezactiva. Butonul Add iti permite sa instalezi o extensie noua pe site-ul tau din biblioteca oficiala de pluginuri WordPress. In fila plugins ai, de asemenea, o lista a extensiilor instalate in prezent pe site-ul tau si versiunea acestora.
O alta caracteristica deosebit de utila este reprezentata de copiile de rezerva automate. Atunci cand activezi acest serviciu, baza de date si fisierele serverului sunt copiate automat in fiecare luna. Daca ai nevoie de ele intr-o zi sau daca preferi copii de rezerva mai frecvente ai posibilitatea de a activa versiunea cu plata a serviciului (sub 2 dolari pe luna, pentru copii de rezerva zilnice). Astfel, poti descarca copiile de rezerva si chiar sa iti reinstalezi site-ul asa cum era in momentul in care au fost efectuate copii de rezerva.
Cu alte cuvinte, acest serviciu este extrem de practic in cazul in care ai o problema cu site-ul tau si trebuie sa il reinstalezi. Nu ar trebui sa inlocuiasca backup-urile manuale din cand in cand (nu ar trebui niciodata sa te bazezi pe un serviciu tert pentru acest lucru) insa, cert este ca va salva situatia de cateva ori.
Alte servicii utile oferite de wp manager
Verificari regulate de securitate. Poti lansa manual o verificare gratuita a securitatii din tabloul de bord wp manager. Daca doresti sa automatizezi aceste teste si sa iti monitorizezi constant site-ul, acest lucru este posibil cu optiunea Premium.
Verificari ale performantei site-ului tau. Si in cazul acesta exista o versiune gratuita a acestui test pe care o poti lansa manual din interfata WP Manager. Insa se poate activa si versiunea Premium care te alerteaza imediat ce detecteaza o scadere a vitezei sau o scadere a performantei site-ului tau WordPress.
Optimizarea motoarelor de cautare. Acest serviciu iti permite sa urmaresti pozitionarea paginilor tale in rezultatele de cautare Google. Tu definesti o lista de cuvinte-cheie pentru care doresti sa verifici pozitionarea in SERP, iar wp manager se ocupa de urmarirea modificarilor de la o saptamana la alta, impreuna cu alte informatii. Acest lucru poate fi util daca nu folosesti niciun alt software dedicat acestei sarcini.
Pe scurt, WP Manager iti permite sa gestionezi rapid principalele aspecte ale site-ului tau fara a trece prin tabloul de bord de administrare.