Care este cea mai eficienta Strategie de Marketing Online?

  • Posted by: ivbv.admin
Care este cea mai eficienta Strategie de Marketing Online?

Indiferent de marimea, vechimea sau tipul afacerii tale, gasirea celei mai eficiente strategii de marketing online este vitala pentru cresterea si dezvoltarea business-ului tau. Dar atunci cand incepi sa cauti o strategie de marketing online sau digital care ti se potriveste, vei intampina dificultati. Nu doar pentru ca aceste strategii sunt mai complexe ca oricand. Dar si rezultatele oferite de acestea difera enorm. Intrebarea ramane – care este strategia “perfecta” pentru afacerea ta? Raspunsul este destul de dezamagitor. Deoarece, nu exista o strategie “magica” care se potriveste oricarei afaceri si aduce acelasi succes, indiferent de domeniul de activitate. Dar vestea buna este ca poti sa incerci mai multe strategii in acelasi timp. Sau chiar si pe rand, pentru a analiza eficacitatea fiecareia pe rand.

In momentul de fata, cele mai eficiente stratii de marketing online sunt:

SEARCH ENGINE MARKETING (prin SEO sau PPC)

Din ce in ce mai multe persoane au auzit de acest terman, dar putini stiu ce inseamna si in ce consta. Search Engine Marketing-ul se refera la o strategie de marketing care are ca baza motoarele de cautare (Google, Yahoo, Bing, etc). O strategie de acest tip se poate realiza prin Optimizare SEO sau prin campanii de Pay Per Click.

SOCIAL MEDIA MARKETING

Toata lumea stie ce este social media. Prin acest tip de strategie, site-ul si, implicit business-ul tau, este promovat prin intermediul retelelor de socializare (Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Youtube si multe altele). Putem spune cu incredere ca straim in era retelelor de socializare. Milioane de utilizatori activi utilizand aceste plaforme zilnic. Un alt aspect de notat in legatura cu aceasta strategie de marketing online este faptul ca peste 90% din business-uri isi promoveaza deja cu succes produsele si serviciile pe anumite retele de socializare.

CONTENT MARKETING

Site-ul tau are un blog? Nu! Ouch! Inseamna ca pierzi sute (sau poate chiar sute de mii) de vizite pe site-ul tau. Stiai ca blog-urile sau content marketing-ul este printre cele mai eficiente strategii de marketing online care aduc vizite reale si organice? Un continut mai relevant, la subiect, bine structurat si cu un titlu captivant va atraage si mai multi cititori! In plus, peste 80% din cititori au incredere in informatiile citite intr-un articol de blog. Asa ca, daca nu ai inca un blog atasat site-ului tau? Acum este timpul ideal!

Author: ivbv.admin